Оазис на дивата природа заобикаля едно силнозастроено градско пространство. На площ от

...
Оазис на дивата природа заобикаля едно силнозастроено градско пространство. На площ от
Коментари Харесай

Граждани искат да спрат разширяването на австралийския град Ипсуич, за да опазят коалите

Оазис на дивата природа заобикаля едно силнозастроено градско пространство. На повърхност от стотици хектари в град Ипсуич, югозападно от Бризбейн, в гората Woogaroo живеят към 200 коали. Голяма част от това скъпо местообитание обаче може да изчезне поради ново предложение за разширяване. Строителният бизнесмен Stockland има намерение да унищожи местната флора, с цел да построи 1800 къщи, състезателен парк и детски център. Градският съвет е одобрил плана през март, само че повече от 200 поданици на града от тогава насам са се противопоставили на проекта.
Хората в Брукуотър ще се разсънят една заран и половината природа, която обичаме вече ще е изчезнала. Това е просто цялостен вандализъм.
Кийт Маккош, гражданин

Изчислено е, че популацията на Ипсуич ще се удвои през идващите 20 години, а дружно с това и потребността от повече жилища.
Имаме доста случаи на бездомни хора. Така че и трите равнища на ръководство би трябвало да балансират сред тези фактори, с цел да сме сигурни, че ще реализираме превъзходен резултат за общността.
Тереза Хардинг, кмет на градския съвет на Ипсуич

Инвеститорът в този момент чака утвърждението на федералното държавно управление и твърди, че екологичните му подобрения ще са от изгода за всички. Но природозащитниците не са съгласни с това.
Абсолютно сме загрижени, че в бързината за създаване на жилища не пазиме тези значими останали гори в югоизточен Куинсланд. Също по този начин знаем, че можем да построим нужните къщи и да не унищожим тези местообитания.
Дейвид Копман, Съвет за запазване на околната среда на Куинсланд

Разгневени от решението гражданите са написали писмо до риалити звездата сър Дейвид Атънбъро, в което го канят да посети гората при идната си обиколка в Австралия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР